بستن

 فرآیند تولید روغن پایه بازیافتی




روغن پایه (Base Oil)




روغنی که به عنوان یک پایه برای روانکار به حساب می آید و پس از اضافه کردن مواد افزودنی به آن، روانکار نهایی به دست می آید روغن پایه نامیده می شود. روغن پایه ها از لحاظ حجمی مهمترین جزء تشکیل دهنده روانکارها می باشند و از لحاظ وزنی به طور متوسط بیش از 95% ساختار یک روانکار را تشکیل می دهند. در برخی از روانکارها (روغن های کمپرسور و هیدرولیک) 99% روغن را روغن پایه و 1% آن را مواد افزودنی تشکیل می دهند. از طرفی، برخی دیگر از روانکارها مانند سیالات فلزکاری، گریس ها یا روغن دنده های صنعتی شامل حدوداُ 30% مواد افزودنی هستند.

روغن پایه را می توان از منابع نفتی یا غیر نفتی به دست آورد. بیشتر روغن پایه مصرفی در جهان امروزه از پالایش نفت خام به دست می آید. از آنجا که بخش عمده ای از روغن پایه های مورد استفاده در تولید روانکارها از منابع نفتی به دست می آید، صنعت روغن پایه به عنوان قسمتی از صنایع نفت به شمار می رود.




ویژگی های روغن های پایه به دست آمده از نفت وابسته به نوع نفت خام و عملیات پالایش است. روغن های پایه نفتی اجزاء شیمیایی خود را چه مطلوب و چه نامطلوب از نفت خامی که از آن طی فرآیند پالایش به دست آمده اند، به ارث می برند. از آنجا که نفت خام حاوی ترکیبات مختلفی از قبیل هیدروکربن های پارافینیک، نفتنیک و آروماتیک و همچنین ترکیبات گوگرددار می باشد، روغن پایه ها نیز متشکل از این ترکیبات هستند. چگونگی تاثیر ویژگی های روغن پایه بر خواص و کارآِیی نهایی در شکل زیر داده شده است.



فرآیند تولید روغن پایه بازیافتی:: تولید روغن پایه :

ابتدا روغن کارکرده در انباراصلی ذخیره و با توجه به وجود یک دستگاه کویل حرارتی بعنوان پیش گرمکن ، روغن کارکرده با حرارت اولیه حدود هفتاد درجه سانتیگراد واحد راکتورجوش میگردد .

درراکتورجوش قابلیت ایجادحرارت تا 800 درجه سانتیگراد درجدارخارج وحدود 400 درجه سانتیگراد درجدارداخل وجود داشته وروغن کارکرده پیش گرم شده بتدریج حرارت دیده و تا حرات حدود 120 درجه میرسد . در این زمان مبادرت به جمع آوری آبهای موجود در روغن و خروج از دیگ و نهایتاً دفن آن در چاه مخصوصی می شود .

پس از مرحله یک،مرحله دوم یعنی رساندن حرارت به 250 درجه بمنظور استحصال مواد سبک (حلال خام ) بوده و با استفاده از سیستم خلاء این عمل ادامه دارد تا درجه حرارت به 300 درجه سانتیگراد برسد.از این درجه به بعد با کنترل فشارو حرارت مبادرت به استخراج مواد روغنی سبک شده و این عمل تا حرات 380 درجه سانتیگراد ادامه دارد و نهایتاً باقیمانده محصول روغن پایه 20 خواهد بود.



لازم بذکر است،استحصال حلالهای سبک وروغن های سبک و گازهای حاصله تماماً از طریق سیستم خروج گاز و سپس سیستم تبرید و میعان صورت می پذیرد .

روغن پایه استحصالی پس از فیلتر مقدماتی به واحد سردکن بمنظور رسیدن به دمای دلخواه هدایت وپس از رسیدن به دمای مورد نظربه واحد سولفوناسیون هدایت می گردد .

در واحد سولفوناسیون روغن سنگین با اسید سولفوریک غلیظ و هوای فشرده مخلوط وبا روش مشخص فازهای روغن و مواد آسفالتی وکربن ها وپلیمرهای سنگین جداسازی میشود .

آسفالت ها از طریق سیستم تخلیه جداسازی و روغن وارد مرحله بعدی بمنظور تنظیم PH ، شفاف سازی شده و با اعمال حرارت تا 200 درجه سانتیگراد درراکتور بعدی این مهم صورت پذیرفته و سپس وارد فیلتر پرس به منظور جداسازس ضایعات می گردد .

روغن پایه حاصله قابلیت تولید روغن موتور و واسکازین را داشته که مورد آخر توسط خط مجزایی صورت می گیرد.





:: تولید حلال صنعتی :

در بخش تولید حلال صنعتی از سه خط و روش بهره گیری میشود که به شرح ذیل می باشد:

در روش اول و در اواسط تولید خط روغن کلیه مواد سبک جداسازی شده که بصورت خام استحصال گردیده مخلوط وبسته به سفارش و مشخصات کالا،سولفونه،رنگبری وفیلتر می گردندکه حاصل حلالی بسیار شفاف با فلاش پوینت حدو 30 درجه می باشد . برای اصلاح فلاش پوینت حلال ورساندن آن به وضعیت مطلوب ازسایر روغن های پایه وسنگین در راکتورهای حرارت پایین و اختلاط بهره گرفتته می شود .

درروش دوم کلیه "بای پروداکت " های مجتمع های پتروشیمیایی شامل پلیمرهای مایع سنگین ، آلکیلات سبک ، آلکیلات سنگین،CFO وغیره که قابلیت استفاده را دارند به کارخانه وارد وپس از انجام عملیات رنگبری،بوبری،اصلاح چگالی وغیره آماده عرضه به بازار می شوند .

در روش سوم مواد اولیه ای همانند میعانات گازی وپلیمرهای مایع سبک وغیره که نیاز به پروسه پیچیده ندارند،اصلاح چگالی ،رنگبری، اصلاح فلاش پوینت وغیره می گردند .

:: تولید روغن های صنعتی :

روغن های پایه تولید شده در خط تصفیه روغن قابلیت تبدیل به کلیه روغن های صنعتی با مشخصات موردنظر را داشته واین مهم نیز با وسایل و تجهیزات موجود و استفاده از ادتیوهای مختلف صورت می پذیرد .



منبع : ایران صنعت

گرد آورنده : irsanat.com :( محمدرضایی )
تاریخ ارسال :  1393/12/05     
تعداد مشاهده :3886
ثبت نظرات شما کاربران محترم باعث بهبود مطالب سایت خواهد شد
نام و نام خانوادگی : الزامی
تلفن/ایمیل :
نظر شما : الزامی
کد امنیتی :

الزامی


دیگر مطالب مرتبط با موضوع : آشنایی با انواع فرآیند خطوط تولیدی


جهت دیدن مطالب بیشتر کلیک کنید             
آخرین مقالات ارسالی
مطالب تصادفی


دستگاه تی دی اس متر(TDS)

دستگاه پی اچ متر دیجیتال

هدایت سنج آب,EC متر

فتومتر پرتابل دیجیتال

دماسنج دیجیتال

مولتی متر دیجیتال

ph متر خاک

ph متر، ph سنج

Tds متر

آمونياك سنج

سنسور ph سنج ، پراپ ph سنج

EC متر ، EC سنج

ph سنج هانا ، تستر ph هانا

رفرکتومتر ، قند سنج

EC/TDS متر ، هدایت تی دی اس سنج

EC/TDS/PH متر ، تستر های مولتی پارامتر آب

ترازو آزمایشگاهی

اکسیژن متر آنلاین

پی اچ ph سنج آنلابن

هدایت و تی دی اس سنج آنلاین ،EC/TDS تابلویی انلاین

اکسیژن سنج DO متر آنلاین تابلویی

محصولات شرکت آدوا ADWA -ADWA

تجهیزات کنترل و اندازه گیری آنلاین

کلر سنج

فروش فوق العاده تجهیزات آنلاین تابولویی

محصولات شرکت ای زد تایوان AZ

فلکسی تستر، کلر، کلراید، سختی، سختی کلسیم، مس، روی،سیلیسم



فروشگاه ایران صنعت ،بررسی انتخاب و خرید آنلاین

فروشگاه ایران صنعت در سال 1388 تاسیس گردید، که مفتخر است ، با عرضه محصولات ابزاردقیق ، برق الکترونیک ، ابزارآلات و تجهیزات صنعتی در سراسر کشور با بهترین کیفیت و قیمت رقابتی در خدمت هموطنان گرامی باشد .
ENAMAD logo-samandehi

آدرس : کرج چهار راه کارخانه قند به سمت میدان هفت تیر خیابان پناهی کوچه پناهی 1 پلاک 61 ساختمان اهورا واحد یک
شماره تلفن : 02691300551
شماره همراه : 09106978820 واتساپ ، تلگرام ، ایتا ، روبیکا ، ای گپ روی این شماره می باشد
شماره نمابر : 30008666850361
افراد آنلاین: 82
تاریخ :1403/2/31
پرداخت آنلاین شبکه اجتماعی یوتیوب اینستاگرام شبکه اجتماعی فیس بوک

تمامي كالاها و خدمات اين سایت، داراي مجوزهاي لازم از مراجع مربوطه میاشند و فعاليتهاي اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است
تمامی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به ایران صنعت میباشد.